Evelin Koplimäe, SEB eraklientide segmendijuht

Evelin Koplimäe: õnn ei peitu üksnes materiaalses külluses

Kas te olete unistanud luksusliku puhkusereisi võimaldamisest või kalli sportauto ostmisest ning mõelnud, kui õnnelikuks need asjad teid teeksid?

Steven Bartlett’il, raamatu „Õnnelik seksikas miljonär“ autor, on kesistes oludes kasvanud noormees, kes unistas samuti suurelt. Ta seadis endale eesmärgiks olla hiljemalt 25. aastaselt seksikas miljonär, kellel on tüdruksõber ja uhke auto. Ta uskus, et kui ta need eesmärgid täidab, siis on ta õnnelik. Kuidas ta küll eksis!

Ülikooli pooleli jätnud nooruk rajas 21. aastasena oma ettevõtte, millest sai üks mõjukaimaid ühismeediaettevõtteid maailmas. Ta täitis kõik endale seatud eesmärgid ning temast saigi seksikas miljonär, kuid hoolimata miljonitest pangas, luksuslikest reisidest ja parimates restoranides einestamisest ei olnud Steven õnnelik. Ta avastas, et oli ohver – tänapäevaste meedianarratiivide, ühismeedias levivate eksiarvamuste ja ühiskondlike tavade ohver.

Steven Bartlett „Õnnelik seksikas miljonär“

Asjad, mis on tõeliselt olulised

Autor on suunanud raamatu tänapäeva nutipõlvkonnale, kelle jaoks on sotsiaalmeedia uudisvoost saanud peamine inforuum ning kes seetõttu pidevalt võrdlevad sotsiaalmeedias nähtu põhjal end teistega ning on seeläbi veendunud, et õnne tagab üksnes materiaalne küllus ning selle omamise läbi teistele meeldimine. Autor rõhutab, kui oluline on jääda siiski iseendaks ning mitte pidevalt kõrvutada end teistega, vaid võrrelda end üksnes iseendaga.

Suuresti sotsiaalmeedia mõjul on jäänud inimestele ekslik arvamus, et nende väärtust justkui mõõdetakse ja hinnatakse uhke auto, pangakonto seisu, ametinimetuse, sotsiaalmeedia jälgijate arvu või saavutuste järgi. See sama mõju paneb inimesi pidevalt tundma, et nad ei ole piisavad ning piisavuse saamiseks pühendavad paljud suurema osa oma elust ajades taga materiaalset küllust ja väliseid eesmärke.

Autori arvates peitub tee õnnelikkuseni aga hoopiski oma sisemiste väärtuste jälgimises ja rahulolus ning enese väärtustamises. „Teadmine, et sa oled juba piisav, annab sulle fookuse, tõelise motivatsiooni ja seeläbi järjepidevuse, mida on vaja selleks, et püüelda iseenda põhjustel nende asjade poole, mis on sulle tõeliselt olulised. Just nende asjade poole püüdlemine, mitte isegi nende saamine, on see, mis toob sulle õnne, mida me kõik meeleheitlikult otsime,“ on autor arvamusel.

Kokkuvõtteks võib öelda, et „Õnnelik seksikas miljonär“ räägib teemadel, mida me ilmselt kõik teame, kuid millele igapäevaselt ei mõtle – sotsiaalmeedia mõju meie uskumustele, arvamustele ja käitumisele. Raamat on justkui äratuskellaks, mis tuleks aeg-ajalt helisema panna, et teadvustada endale, mis on need asjad, mis aitavad saavutada sisemise rahulolu, armastuse ja edu.   

Soovitan kuulata ka Steven Bartlett’i podcasti „The Diary of a CEO“, kus Steven vestleb erinevatel teemadel maailma mõjukaimate inimeste ja ekspertidega. See on ühtlasi äri ja mõtteviiside vallas üks kuulatumaid podcaste Euroopas.

Evelin Koplimäe: õnn ei peitu üksnes materiaalses külluses

Evelin Koplimäe, SEB eraklientide segmendijuht

Evelin Koplimäe on pangandussektoris töötanud ligukaudu kakskümmend aastat, omades selle aja jooksul kokkupuudet nii eraisikute igapäevaste rahaasjade, laenude kui investeerimisega.  Laiapõhjalise kokkupuute ja pikaaegse kogemuse tõttu võib Evelini pidada eksperdiks eraisiku rahaasjade vallas. Hetkel töötab ta SEB eraklientide segmendijuhina seistes hea eraklientide suunalise strateegia kujundamise ning klientide väärtuspakkumise eest.


SEB ja Rahva Raamat teevad koostööd, et edendada rahatarkust ning värskendada majandusteadmisi laiema avalikkuse hulgas. Selle koostöö käigus soovitavad SEB juhid 2024. aasta jooksul raamatuid Rahva Raamatu majanduskategooria valikust.

About the author

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Raamatublogist

Siin blogis kirjutavad Rahva Raamatuga seotud toredad inimesed ja mõned külalisautorid sellest, mida nad armastavad: raamatutest ja lugemisest. Kui soovid omapoolselt sõna sekka öelda või soovitusi jagada, kirjuta meile aadressil rahvaraamat@rahvaraamat.ee – raamatutest rääkivad kaastööd ja soovitused on meie juures alati oodatud. Mõnusat lugemist!

Archives